Ε.Α.Σ.Π.
ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
Το τυροκομείο Ε.Α.Σ. Πάρου παράγει κυρίως σκληρά τυριά Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Κεφαλάκι Πάρου, Λευκό τυρό, μυζήθρα, Σούρωμα, φρέσκο βούτυρο και το παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι.
Το Τμήμα Α3 πραγματοποίησε δύο επισκέψεις στη Ε.Α.Σ.Π. στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας “ΟΙΝΟΣ,ΤΥΡΟΣ και ΕΛΑΙΟΝ”, που υλοποιείται στο Α΄ Τετράμηνο υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Δημητριάδη Ιωάννη ΠΕ04.04 καθηγητή της Βιολογίας στο ΓΕΛ ΠΑΡΟΥ. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 28/11/2014 στο Ελαιοτριβείο της Ε.Α.Σ.Π. με στόχο οι μαθητές να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για τη διαδικασία της παραγωγής του ελαιόλαδου. Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2014 στο τυροκομείο της Ε.Α.Σ.Π. με στόχο οι μαθητές να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για την παραγωγή του παριανού τυριού. Και οι δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν με πούλμαν που διέθεσε δωρεάν το Τουριστικό Γραφείο “Ανεμόμυλος” του συμπατριώτη κ. Αλέξανδρου Καρποδίνη.
ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Σ.Π.