«Το ταξίδι των τροφίμων μέχρι το πιάτο μας».
Οι μαθητές του Α3 τμήματος κατά το Α τετράμηνο του σχολικού έτους 2018-19 ενημερώθηκαν σε θέματα μεσογειακής διατροφής, ετοίμασαν ερωτηματολόγιο που μοίρασαν στους συμμαθητές τους, με σκοπό να διαπιστώσουν κατά πόσο οι νέοι της ηλικίας τους ακολουθούν το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής. Κατέγραψαν παραδοσιακές παριανές συνταγές, παραγωγικές μονάδες τροφίμων στην Πάρο, ασχολήθηκαν με διατροφικά κινήματα ( χορτοφαγία, ωμοφαγία), με την διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα και ετοίμασαν δεκατιανό σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής.
Στο Β τετράμηνο οι μαθητές του Α3 επέλεξαν θέματα που αφορούν στην διατροφή και ήταν στα ενδιαφέροντά τους. Οι εργασίες τους αυτές παρουσιάζονται παρακάτω
Η υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Τσέλιγκα (Χημικός)