ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ. ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Με αφορμή τη διοργάνωση του Athens Science Festival, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2023, το σχολείο μας διοργανώνει διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή, με στόχο την επίσκεψη και συμμετοχή στο Φεστιβάλ μιας ομάδας 30 μαθητών/-τριών, επιλεγμένων από όλες τις τάξεις.
Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, με έμπνευση και άξονα το STEM, θα φανερώσει τις επαγγελματικές επιλογές που κρύβονται στους τέσσερις πυλώνες του: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά. Ο τίτλος του είναι εύγλωττος: «Διαμόρφωσε το Μέλλον σου» / «Shape your Future».
Όσοι/-ες επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές, ενώ θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, διαδραστικά εκθέματα, workshops, ομιλίες από ακαδημαϊκούς και κορυφαίους/-ες ομιλητές/-ντριες του χώρου των θετικών επιστημών και άλλες βιωματικές δράσεις.

ΠΟΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;
Εφόσον ο χρόνος το επιτρέψει, η ομάδα των μαθητών/-τριών θα επισκεφτεί στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Κλιματική αλλαγή και ΕΜΕΙΣ», καθώς και την περιοδική έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο», όπου θα συμμετάσχει σε σχετική εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική εκδρομή θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που ακολουθεί:
ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Βασικότερο κριτήριο επιλογής των μαθητών/-τριών που θα συμμετάσχουν είναι το ειλικρινές ενδιαφέρον για τι Θετικές Επιστήμες, όπως αυτό θα αποτυπωθεί στην αίτηση συμμετοχής.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για το Athens Science Festival και για τις εκθέσεις του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
www.athens-science-festival.gr
www.gnhm.gr (προγράμματα έκθεσης για την κλιματική αλλαγή)
www.gnhm.gr (προγράμματα έκθεσης για τους σεισμούς)

Ανοίξτε από εδώ την ανακοίνωση σε νέα καρτέλα