Τραγουδώντας και χορεύοντας την Επανάσταση του 1821

22 Μαρτίου 2024
Η επανάσταση του 1821 αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας γιατί πέτυχε την ίδρυση του Ελληνικού κράτους κι έτσι την παρουσία της Ελλάδας, ύστερα από απουσία αιώνων στον πολιτικό χάρτη του κόσμου. Ενέπνευσε το εκπληκτικό κίνημα του Φιλελληνισμού και προκάλεσε το ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών δυνάμεων για την τύχη των αλλοτινών κτήσεων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας καθώς και την ενεργό ανάμειξή τους στις υποθέσεις των μικρών λαών. 
Το σχολείο μας τίμησε την Εθνική Επέτειο με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που περιελάμβανε ιστορική αφήγηση (αποσπάσματα από απομνημονεύματα κι άλλα ιστορικά κείμενα) ποιήματα, τραγούδια ανώνυµα-παραδοσιακά και επώνυµα-έντεχνα, εµπνευσµένα από το 1821, καθώς και παραδοσιακούς χορούς. 
Ευχαριστούμε από καρδιάς τις εμπνεύστριες αυτής της τόσο υπέροχης και ξεχωριστής εκδήλωσης, τις εκπαιδευτικούς του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ, Νάστου Πανάγιω (ΠΕ06) και Έφη Κότσαγα (ΠΕ80) που επιμελήθηκαν άρτια και με περισσή φροντίδα αυτή την εκδήλωση.
Ευχαριστώ θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές μας από που συμμετείχαν σε αυτήν κι αφήνουν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στο σχολείο μας. 
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης! Χρόνια Πολλά!
 
Μαθητική Παρέλαση 25 Μαρτίου
Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριές του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ που συμμετείχαν στην παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση παραδοσιακών γυναικείων φορεσιών: α) τον Δήμο Πάρου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Άννα Κάγκανη Κορτιάνου.
Ευχαριστούμε ακόμη τον Χορευτικό Όμιλο Νάουσας και την Κατερίνα Σιφναίου για την παραχώρηση ανδρικών και γυναικείων φορεσιών αλλά και για την όλη βοήθεια.
Ευχαριστούμε επίσης την παλιά μαθήτριά μας Ελευθερία Καφαντάρη για τον χρόνο της και την πολύτιμη βοήθειά της.
Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ, Δημήτρη Λαθούρη για την εξαιρετική εμφάνιση και παρουσία των μαθητών και μαθητριών μας στη σημερινή παρέλαση.
 
Η Διευθύντρια
Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου
φιλόλογος