Ενημερωτική ομιλία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

«Ενημερωτική ομιλία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΥ

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων και διαχείρισής τους πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία από αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου, την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από πλευράς μας (Αρ. Πρωτ.: 104/ 04- 04- 2022), προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών).

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου Υποπυραγός Δημήτριος Καραπαναγιώτης έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς καθώς κι επιτυχούς αντιμετώπισής τους (σε πολύ αρχικό στάδιο) στο σπίτι ή στο δάσος. Συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση και κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Το Διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους τόσο για την ενημέρωση, όσο και για τη ζεστή προσέγγιση και επικοινωνία, προς τους επισκέπτες μας.

Τέλος, εκφράζουμε δημόσια, τις θερμές ευχαριστίες όλων μας, εκπαιδευτικών και μαθητών, προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου, για την κοινωνική προσφορά τους και τους ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν!