ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ στην ΑΘΗΝΑ

Κατά το διάστημα 27 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, τόσο των μαθητών που συμμετείχαν σε αυτήν όσο και των συνοδών εκπαιδευτικών, η εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Πάρου στην Αθήνα.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές ήταν άψογοι στη συμπεριφορά τους, επέδειξαν σεβασμό στους χώρους και στα μνημεία που επισκεφθήκαμε, ήταν συνεπείς ως προς τις ώρες, υπάκουοι, χωρίς να παρεκκλίνουν από τα προγραμματισθέντα.
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν συνεργάσιμοι, πρόθυμοι σε όλα και διαρκώς παρόντες.
Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο, περιλάμβανε ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, επίσκεψη σε μουσεία (Ακρόπολη, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού), Βουλή, Πλανητάριο, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης (Ο κύκλος των χαμένων ποιητών, θέατρο «Βρετάνια») καθώς και κινηματογραφικής ταινίας.
Να σημειώσουμε ότι πέρα από την άψογη συμπεριφορά των μαθητριών και μαθητών μας, τη μεγάλη χρησιμότητα των εκδρομών γι’ αυτούς, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας, μέσα από την εκδρομή, να γνωρίσουν χώρους διαφορετικούς απ’ αυτούς των Κυκλάδων και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά τις τέχνες και την αξία τους· ήρθαν σ’ επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, και ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τους συνοδούς καθηγητές. Προβληματίστηκαν μέσα από τη θεατρική παράσταση αλλά και την κινηματογραφική ταινία πάνω σε σύνθετα προβλήματα της σύγχρονης ζωής όπως είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις κι όχι μόνο. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συνοδούς εκπαιδευτικούς κ.κ. Δρακάκη Νεκταρία, Λουκή Φλώρα και Μαλαματένιου Μαργαρίτα για την άριστη συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης στην Αθήνα.
 
Η Διευθύντρια
Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου
φιλόλογος