ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατά το χρονικό διάστημα από 07 Μαρτίου μέχρι 12 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, τόσο των μαθητών που συμμετείχαν σε αυτήν όσο και των συνοδών εκπαιδευτικών, η πολυήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Πάρου στη Θεσσαλονίκη.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές ήταν άψογοι στη συμπεριφορά τους, επέδειξαν σεβασμό στους χώρους και στα μνημεία που επισκεφθήκαμε, ήταν συνεπείς ως προς τις ώρες, υπάκουοι, χωρίς να παρεκκλίνουν από τα προγραμματισθέντα.
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν συνεργάσιμοι, πρόθυμοι σε όλα και διαρκώς παρόντες.
Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο, περιελάμβανε ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς αλλά και περιβαλλοντικούς χώρους, επίσκεψη σε μουσεία, εκθέσεις, σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους καθώς και νυχτερινές εξόδους.
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή. 08 Μαρτίου μεταβήκαμε στο Κέντρο Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις». Το Σάββατο, 09 Μαρτίου επισκεφτήκαμε την Πέλλα και ξεναγηθήκαμε στο Αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για Βεργίνα όπου ξεναγηθήκαμε στου βασιλικούς τάφους και μετά αναχωρήσαμε για Έδεσσα όπου θαυμάσαμε τους καταρράχτες. Την Κυριακή, 10 Μαρτίου επισκεφθήκαμε τον Αγ. Δημήτριο, τα Βυζαντινά τείχη, την Καμάρα και το Αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια μεταβήκαμε την Άνω Πόλη στα κάστρα, και μετά επιστρέψαμε στο κέντρο, στον Λευκό Πύργο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, μάς συνόδευε επαγγελματίας ξεναγός για τη σχετική ξενάγηση.
Τη Δευτέρα το πρωί, μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για την Αμφίπολη όπου αρχικά κάναμε μια στάση στον  «Λέοντα» της Αμφίπολης κι εν συνεχεία επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο Αμφίπολης όπου ξεναγηθήκαμε  από επαγγελματία ξεναγό. Μετά αναχωρήσαμε για το Σπήλαιο Αλιστράτης και αφού το περπατήσαμε και μάς έγινε η σχετική ξενάγηση αναχωρήσαμε για Σέρρες. Την Τρίτη, 12 Μαρτίου πήραμε αρχικά το αεροπλάνο για Αθήνα κι εν συνεχεία το καράβι για Πάρο, όπου αφιχθήκαμε αργά το βράδυ.
 
Στην πολυήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου συμμετείχαν 80 μαθητές και μαθήτριες σε σύνολο 90, με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. : 1) Κοσμά Χρυσούλα (ΠΕ02), 2) Βαρβάτο Απόστολο (ΠΕ04), 3) Τσεκούρα Χαράλαμπο (ΠΕ02), 4) Τσιράκη Χαράλαμπο (ΠΕ04) και αρχηγό τη Διευθύντρια του σχολείου. 
 
Την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ΄ τάξης του σχολείου μας προς Θεσσαλονίκη, από 07/03/2024 έως 12/03/2024 ανέλαβε το τουριστικό γραφείο «ΩΛΙΑΡΟΣ» του Γιάννη Γεμελιάρη (Αντίπαρος).
 
Οι ξεναγήσεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ήταν εξαιρετικές κι ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.
 
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω, ότι πέρα από την άψογη συμπεριφορά των μαθητριών και μαθητών μας, τη μεγάλη χρησιμότητα των εκδρομών γι’ αυτούς. Μέσα από την εκδρομή, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν χώρους διαφορετικούς απ’ αυτούς των Κυκλάδων και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά τις τέχνες και την αξία τους· ήρθαν σ’ επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τους συνοδούς καθηγητές, διασκέδασαν με την ψυχή τους χωρίς να παρεκτραπούν. 
 
Η Διευθύντρια
Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου
Αρχηγός της Εκδρομής